True-Pilates en nierdialyse – Getuigenis

True-Pilates en nierdialyse: de reactie van nierpatiënte Remedios D.G.

Deme getuigt voor True-Pilates

Onze nieren zijn de levensbelangrijke filters van ons bloed! Het is een soort plasmawaterzuiveringsstation. Wat rest is urine…

Zonder nieren kunnen we dus niet leven. Wanneer onze nieren minder dan 10% functioneren ontstaat er een levensbedreigende situatie en is een behandeling noodzakelijk.

Nierdialyse

Dialyse dient ter vervanging van enkele functies van de nier. Het is een procedure die wordt gebruikt om toxische elementen uit het bloed te verwijderen wanneer de nieren dat niet kunnen.

Remedios D.G. is chronisch nierpatiënte.

Op haar 18 jaar startte ze driemaal per week met hemodialyses.

“Reme” doet 21 Pilates sessies bij Anna Rubau, in haar True-Pilates Studio in Altea.

Meer levenskwaliteit gevonden met True-Pilates-oefeningen

Remedios ontdekte de True-Pilates-studio in Altea en begon één les per week te volgen.

Na een paar sessies bemerkte zij al veel verbetering: “Zij voelt zich rustiger, lichter, en ze heeft veel meer energie waardoor zij nu in staat is om meer dagdagelijkse activiteiten uit te voeren zonder er moe van te worden zoals voorheen.” Haar stijf gevoel ging weg, haar soepelheid verbeterde en ze kreeg een groter bewegingsbereik.

Haar bloeddruk was gestabiliseerd, waardoor gastro-intestinale symptomen, en buik- en spierpijnen verdwenen.

Gisteren maakte Remedios mij bijzonder blij, toen zij me vertelde “dat zowel haar verpleegster als haar arts de veranderingen zagen, dat ze vrolijker was, en dat ze met beduidend meer energie en met lichte tred rechtop liep”.

Hartelijk dank Reme, voor deze mooie woorden…. wat een voldoening voor ons beiden… maar je bereikte het wel zelf… door zo enthousiast en met discipline te komen trainen. Een resultaat dat kan tellen na slechts éénentwintig sessies bij True-Pilates Altea.

Voordelen True-Pilates bij patiënten met een nierdialyse

Hoewel het ook noodzakelijk is:

  • om te voorkomen dat je als patiënt te zwaar bent,
  • dat je een uitgebalanceerd en gezond dieet volgt,
  • dat je de opname van zout en eiwitrijk voedsel beperkt,
  • dat het ook belangrijk is om de bloeddruk onder controle te houden om cardiovasculair risico te voorkomen,
  • en dus zeker niet te roken.

….. True-Pilates oefeningen zijn ideaal om nierproblemen te vertragen.

Het gaat erom een zittende levensstijl te vermijden. Bewegen, wandelen en fietsen is prima, maar de effecten zijn maar mild als we ze vergelijken met effecten van de True-Pilates oefeningen.

True-Pilates oefeningen gaan veel verder dan eenvoudige bewegingen. Ze beïnvloeden de algemene conditie. Deze oefeningen activeren de diepe spieren van het energiecentrum (buik, billen) met een manifest resultaat. Omdat die spieren zo krachtig zijn, geven ze, eenmaal geactiveerd, energie, kracht en vitaliteit voor de rest van je leven.