Anna Rubau en True-Pilates Antwerpen

Anna Rubau van True-Pilates Antwerpen

Anna Rubau is Spaanse en afkomstig uit Gerona. Vanaf haar jeugdjaren is ze al gepassioneerd door de dans. Het is haar eerste grote liefde...
Ze is jong en ze vertrekt naar Parijs. Ze danst in verschillende projecten, o.a. in de musical “Cats” en bij Roland Petit.
Door haar harde werk, haar extreme discipline en haar doorzettingsvermogen bereikt ze haar droom. Ze wordt opgenomen in het balletgezelschap van Maurice Béjart.
Ze is 22 jaar oud. “Drama en Geluk”… in een generale repetitie bij een “jetté en l'air” vangt haar danspartner haar slecht op, ze valt en ze breekt haar schouder.
Tijdens de revalidatieperiode denkt ze: “Dit is het einde van mijn artistieke carrière”. “De regisseur wilde haar binnen de vier maanden terug op het podium”. Ze beseft als geen ander dat ze met die revalidatie nooit op tijd zal klaar geraken.

Drama en Geluk…

Bij de Opéra de Paris maakt ze kennis met een coach van de Authentieke Pilates Methode. Hij begrijpt haar wanhoop en verzekert haar dat ze over vier maanden terug op de planken staat. En zo geschiede…

De True Pilates methode bleef haar verbazen. Het was als een openbaring… Bij elke training begrijpt ze meer en meer, en beter, de diepgang en de grenzeloze mogelijkheden van deze bewegingsmethode...

De resultaten van haar revalidatie werken inspirerend. Ze wil later, na haar danscarrière, zich verder bekwamen in de Authentieke True Pilates en zelf trainer worden.

Anna Rubau met Romana en Sari
Romana Kryzanowska - Anna Rubau - Sari Mejía Santo (New York 2009)

Romana Kryzanowska - Anna Rubau - Sari Mejía Santo (New York 2009)

True-Pilates en Antwerpen

Anna Rubau behaalt haar Romana's Pilates® certificaat met de grootste onderscheiding in de True-Pilates Drago's Gym in New York bij Sari Mejía Santo.

Op uitnodiging van Sari reist ze mee naar Texas, waar ze super advanced seminaries volgt met de belangrijkste "Pilates Elder" Romana Kryzanowska (1923-2013).

Haar Romana's Pilates kwalificatie "Maxima cum Laude" werd er gesigneerd door Sari Mejía Santo én door Romana Kryzanowska.

Anna reist nadien zowat de wereld rond en traint in verschillende studio’s die volgens de pure Pilates methode werken.

Op aanraden van haar Amerikaanse mentors start ze een True-Pilates Studio in België. Ze opent haar eerste True-Pilates Studio in Antwerpen in 2007.

True-Pilates en The Academy

Ook nu nog, beste lezer, wanneer je deze woorden leest, blijft ze zich verdiepen in de True-Pilates bewegingsleer.

Continu zoekt ze naar combinaties en mogelijkheden in wetenschappelijke analyses en de anatomie van het menselijke lichaam.

Haar passie is mensen helpen!

Haar voldoening is haar Academy, waar ze haar kennis kan doorgeven aan de nieuwe generatie van top True-Pilates trainers…!

Pilates Methode voor professionele muzikanten

De Authentieke Pilates Methode voor professionele muzikanten

Anna Rubau en Reme doen True-Pilates

True-Pilates en nierdialyse – Getuigenis

Pilates Academy Antwerpen

Wat maakt het verschil bij de opleiding van de True-Pilates methode?