Pilates Getuigenissen

…Pilates adepten vertellen hun verhaal

Getuigenis Eveline

Getuigenis Will

Getuigenis Martin

Getuigenis Reme

Getuigenis Gilles

Yanni Yin

Today I had 3 hours private pilates training with Michiel.

He is an excellent teacher and made my training sessions went so quickly and joyful!

As I am a pilates teacher and have a pilates studio myself in Geneva Switzerland, I was hoping the quality and standard would be up to my expectations, and it was!.
I truly recommend this studio, with great quality in details.
Will definitely come back again.

Martin

Ik ben Martin en ik ben 27 jaar oud. Ik ben modeontwerper. Dat maakt dat ik de ganse dag moet rechtstaan. Vóór ik met Pilates was begonnen had ik iedere dag ’s avonds pijn in mijn benen. Mijn rug stond rond en ik had hangende schouders.
Mijn onderrug deed pijn.

Ik volg nu een jaar Pilates bij Anna. Ik denk dat ik een verschil ben beginnen voelen na 4 of 6 sessies. Anna begrijpt mijn lichaam en problemen. Wij zijn beginnen werken aan de correctie van mijn schouders, borst en torso. Je kan het nog een beetje zien dat er een klein verschil is tussen mijn linkerkant en mijn rechterkant. We hebben dat aangepakt met de juiste oefeningen.

Mijn familie en vrienden in Zwitserland zien mij niet zo dikwijls. En als ze me dan zien bemerken ze de evolutie en de veranderingen van lichaam. Ik heb meer spiermassa en ik heb een veel rechtere houding gekregen.

Ik reis ook veel en onlangs is het me in de USA bijzonder opgevallen hoeveel mannen daar de Pilates methode trainen om een meer gespierd lichaam te krijgen. Het is echt een methode die spieren opbouwt en je een lichaamsbeeld creëert. Ik denk dat er hier tot nog toe weinig mensen zijn die begrepen hebben dat de Pilates methode zich terecht even goed richt op zowel mannen als op vrouwen.

Gilles

"Mijn naam is Gilles Van den Driessche en ik woon in Antwerpen. Een paar jaar geleden was ik het slachtoffer van een ernstig auto-ongeluk en als gevolg daarvan had drie cervicale hernias. Ik volgde sessies met een fysiotherapeut, maar die kon me niet helpen. Ik zocht naar een oplossing.

Ik zocht en vond Pilates via internet. Ik ben iemand die van nature wantrouwig is. Je ziet veel mensen die pilates aanleren, maar ik wilde iemand die de authentieke Pilates methode gaf en die ervaring had.

Ik kwam hier via de website van Anna Rubau True-Pilates. Het woord zelf zegt het allemaal. Met een klein hartje en met weinig verwachtingen ging ik naar mijn eerste sessie. Momenteel heb ik mijn tiende les gehad.

De evolutie is geweldig.

Ik kan weer aan het werk zonder pijn. Ik wil graag iedereen overtuigen, maar ik moet voorzichtig zijn, opdat ik niet geloofwaardig zou lijken. Maar het is de waarheid. Mijn houding is nu anders. Tijdens het autorijden, als ik iemand voorbij stak en links en rechts wilde kijken, dan moest ik voor mijn nek heel voorzichtig zijn. Nu draai ik mijn hoofd zonder problemen. Ik geniet hierdoor van elk moment van de dag: je zit aan je bureau, en je houdt je recht ... je voelt je terug beter...

Het is een totaal andere manier van leven. Beroepshalve had ik beperkingen door drie cervicale hernias. Alles wat ik moest opheffen, hoger dan mijn schouders, was onmogelijk. Ik heb geprobeerd, maar ik moest alles loslaten, want ook mijn rechterarm was gedeeltelijk verlamd. "Hoe zou ik ooit nog normaal kunnen werken?"

Maar dank zij mijn Pilates lessen is mijn houding zelfs beter dan voor mijn ongeval. Ik kan weer aan het werk na zo vele jaren. Ik voel me beter en ik kijk iedere week echt weer uit naar de volgende les. De drie laagste nekwervels waren beschadigd. Er was zelfs een risicovolle operatie voorzien. Omdat de ingreep alleen kon uitgevoerd worden via de nekwervels aarzelde ik om een operatie te laten doen.

Gelukkig ben ik hier terecht gekomen en ben ik een ander mens geworden. Je voelt de verbetering langzaam komen en soms besef je niet hoe snel je evolueert. Momenteel doe ik oefeningen waarvan ik dat ik dacht dat ze eerder voor een acrobaat waren. Met mijn benen en romp in de lucht... het is ongelooflijk.

Ik kan Pilates alleen maar aanbevelen. Dit zijn niet zomaar wat eenvoudige oefeningen voor dames. Ik daag hier iedere man uit. Er zijn oefeningen bij waarvan ik zeg: "dat is echt heel, héél zwaar".

Mucky

Anna,
sinds ik in september gestart ben met Pilates, heb ik alleen nog maar voordelen ondervonden van je lessen. Mijn houding is sterk verbeterd, ik vind dat mijn benen en billen veel steviger zijn ( dat mocht wel!), en misschien voor mij het belangrijkste : ik heb veel minder last van lage rugpijn! Door de sterkere buik-en rugspieren en de goede houding, wordt mijn rug beter ondersteund. Ik voel mer ook veel sterker en relaxed.
dankjewel ! Het is super!

Lize

Très chère Anna,

Je te remercie pour cette petite heure miraculeuse chaque semaine.
Je te trouve splendide et, après avoir eu une patience enorme, travailler mon corps me fait un bien extraordinaire. Dans tout ce que je fais, j’adore aller à l’essentiel, sentir la pureté et la finesse du professionalisme.
Ceci, je le retrouve chez toi, grâce à ta personne chaleureuse, professionelle, belle et discrète!
Voilà tous mes compliments et remerciements…..

Stefan

Hello Anna,

as you know I play golf at a high level. And I’m always trying to find new things to improve my game (mentally and physically).
True Pilates is one of those things…

I started only a few weeks ago… the first lesson was a bit chaotic; I was overwhelmed by the many different exercises, going from one machine to the other ? but after a few lessons I got the hang of it and I really got convinced about the Pilates method.
I tried to apply this method to my golf game and was surprised by the result. Now, I feel, I can swing the golf club easier because of a better posture at address position. I feel more relaxed in the arms, legs and shoulders, resulting in a more powerful and better strike of the golf ball.
Even now, after only 10 lessons, I feel a difference in my lower back and abs when i’m playing golf or sitting at my desk. But I know there is still room for improvement. So you won’t get rid of me I guess ? hehe

I really believe this method can be a benefit for my, and anyone else’s, golf game or any other sport! Try it and you will see for yourself! ?

Tilly

My dear Anna
i dont know how i can thank you enough for changing my life
through pilates…
this methode does so much more for me than just change my figure and stengthen musles. once you fall passionately for the way body and mind melt together it becomes a way of life.
i hope we will be able to explore pilates beyond its borders
you know i can do it i know you can do it so ………………………
lets enjoy!!
lots of love

Kathleen

Hello Anna,

I felt well to my own surprise after the session. Was not in pain the day after but it took a lot of energy. I like feeling the difference in my body posture.

Friday at 20h is fine by me. I´ll write it down in my agenda.

Thanks and keep up the good work.

Chris

Al enige tijd was ik op zoek naar een methode om lichamelijk fit te blijven (te worden). Ik ben zeker geen sportief type en ik hou niet van fitnesscentra waar je best traint tot je er bij (dood)valt.
Enkele maanden geleden kreeg ik een boek cadeau over de “pilates methode”.
Dit leek net iets voor mij.

“Toevallig” kwam ik bij Anna Rubau terecht.

Na slechts 3 lessen (op mijn maat) is mijn lichaam reeds soepeler (ik kan zowaar quasi met mijn vingertoppen aan de grond !!!) en eigenaardig genoeg stroomt dit door tot in mijn psyche.

Ik leef veel bewuster, ik sta letterlijk en figuurlijk meer en meer op mijn eigen benen. Ik ben gegroeid, ik heb een fierdere houding.
Ik denk en leef zelfzekerder.
Dit is nu echt een methode die ik heel lang wil en kan volhouden.

Heel veel dank Anna! Ik kijk al uit naar de volgende les.

Chris

Lieve Anna,

Bedankt voor je mail!

Je betekende voor mij (lichaam en ziel) de voorbije maanden een grote steun!
Ik neem me echt voor om het volgende jaar deze heilzame “pilates-weg” verder te volgen.

Ik wens jou en natuurlijk ook heel je team een voorspoedig en heilzaam nieuw jaar.

Nog heel veel lieve groeten van Chris

Ties Konings

Hello Anna,

Here my message for your blog. I wrote it in Dutch, which was a bit easier. I hope you can do something with it, cause I hate writing (because I’m not very good in it!!!). I am very happy with the way we work …

Na 15 jaar als jeugd- en profvoetballer ben ik gestopt vanwege aanhoudende vermoeidheids-, pijn- en gewrichtsklachten. Het gebrek aan een goede begeleiding had er voor gezorgd dat de kaars op 25-jarige leeftijd (en eigenlijk al een aantal jaren eerder) volledig opgebrand was. Vanaf 11-jarige leeftijd 6 keer in de week trainen, wedstrijden, toernooien en daarbovenop de middelbare school had zijn tol geëist. Jeugdvoetbal bij PSV in die tijd was niet meer dan voetbal, school, voetbal etc etc. De eerste klachten begonnen al op 16-jarige leeftijd, maar afhaken was nooit een optie, dus klachten namen toe totdat het lichaam stop zei… Op het laatst van mijn zeer bescheiden carrière was ik niet meer in staat om van wedstrijden te herstellen. Dit vergde telkens zeker 4 dagen, waarna de volgende wedstrijd al weer snel op het programma stond.

Na te zijn gestopt hoopte ik dat mijn klachten zouden verdwijnen, maar helaas was niets minder waar. Inmiddels bijna 6 jaar later kamp ik nog altijd met dezelfde klachten aan heupen, rug, nek en met name vermoeidheid die nooit lijkt weg te gaan. Als vanzelfsprekend heb ik als zelfstandig ondernemer veel hinder van deze ongemakken.

Om de pijn te verlichten en toch fit te blijven heb ik lang gezocht naar een ideale manier om te sporten. Ik ben diverse keren op een lager niveau begonnen met voetballen, maar de klachten bleven en het programma vroeg teveel van me in combinatie met mijn werk. Fitness en andere sporten geven dan weer nooit het gevoel wat voetbal geeft, dus de verveling sloeg daar ook snel toe.

Ongeveer een half jaar geleden las ik eens een artikel over pilates en daar kreeg ik wel meteen een gevoel bij dat dat iets voor me kon zijn. Ik woonde toen net in Antwerpen en vond de True Pilates Studio van Anna en dat sprak me heel erg aan. Meteen het eerste telefoongesprek met Anna (zeer enthousiast!!) was veelbelovend, omdat ik het zeer belangrijk vind dat je geprikkeld wordt door een trainer om te presteren. Als je een druk bestaan leidt is het heel makkelijk om te zeggen: “vandaag even niet” en ook als je er wel bent is het soms best lastig om de motivatie te vinden om goed te trainen. Iemand die je dan meeneemt met zijn/haar enthousiasme is voor mij dan genoeg om een goede training neer te zetten… Maar dat kan je aan Anna wel overlaten haha…

Ik doe nu dus sinds een half jaar pilates. Omdat mijn beginniveau nogal matig was ben ik begonnen met privé-lessen. In eerste instantie ben ik gestart met 3 lessen in de week om snel een goede basis te leggen. Wegens drukte probeer ik nu 2 keer in de week te komen en dit bevalt me heel goed. Ik merkte al vrij snel dat ik sterker en leniger werd en dat motiveert enorm, omdat je bijna elke les vooruitgang ziet. Ook je lichaam zie je gaandeweg veranderen en dat is natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid…

Al met al kan ik dus zeggen dat ik mijn sport gevonden hebt als vervanging van het voetbal. Ik ben enorm te spreken over de privé-lessen, waardoor je echt een uur lang flink aan de bak kan. De vooruitgang die je in een uur boekt is dan enorm, omdat elk foutje meteen wordt gecorrigeerd. Hierdoor word je veel bewuster van je lichaam, wat in mijn geval minder klachten tot gevolg heeft. Niet dat ik van al mijn klachten verlost ben, maar het gaat in ieder geval steeds beter. Ik ga dan ook gewoon door met waar ik mee bezig ben, namelijk 2x keer in de week een les. Samen met de nodige medische bijstand vanuit Anna’s netwerk gaan we proberen alle klachten te minimaliseren…

Vera

Dear Anna,

How long I am coming now to your lessons now, about 8 or 9 months;
what a revealing!!!!!!!!!
It’s like for the 1st time in my life i am more conscious “how my body works” and though I have a lot more to learn.

I have never in my life done sport on a very regular base, except for swimming,
as I have a very bad position in my job, I am a make-up artist, so I am always on my feet all day long and in a bad working position for my back,and a very irregular rhytme too;
i try to close the shoulderblades now when i am working,also keeping my shoulders down, not so easy, because it has to become a normality, but each time I go to Anna, I progress, little by little!

Something funny I have to tell you; I was so bad in the beginning with the exercices that I came home one night and said to my boyfriend, I HAVE AN IMPOSSIBLE BODY”””””””””””” but I didn’t give up, of course also motivation is very important, in everything you do!!!!!!!!

And to find people who are motivated like you, Anna, that is amazing!
I am glad I found you!!!!!!!!!
Thanks for being there, my friend,

Sabrina Avantario

A propos avant que j’oublie: je me suis senti merveilleusement à mon reveil ce matin. Déjà hier mon dos, après le travail, me donnait des signes d’un changement positive.

Merci Anna.

Je sens qu’après avoir éssayé plain de choses dans ma vie, finalement j’ai trouvé ce que je voulais pour mon corps.

Karolien

Dear Anna,

First of all I would like to thank you for the wonderful experience
yesterday! It was something I needed to realize that my fear for backpain is
history and my confidence is growing bit by bit! Thanks to an amazing
person and teacher… Thank you for that!

This morning it was a little bit difficult to get up but during the day no
pain! So it’s a good start I think!