Workshop Correcte Lichaamshouding

Workshops voor een perfecte lichaamshouding tijdens je professionele activiteiten.

De Academie van de Authentieke Pilates Method organiseert hiervoor Workshops met Pilates oefeningen, volgens de originele Pilates methode en uitgevoerd zoals Joseph Pilates het zelf had gewild.

Analyse

Anna Rubau heeft de specifieke fysieke aspecten geanalyseerd van al diegenen die uren in dezelfde houding werken en/of repeterende bewegingen maken die spanningen in het lichaam veroorzaken en dus blessures kunnen veroorzaken.

Elk beroep

We hebben het over alle mogelijke beroepen: supermarktkassiers, kappers, schoonheidsspecialisten, secretaresses, maar ook advocaten, huisartsen en chirurgen…

Eerste signalen

In haar discours duidt ze op de eerste pathologische signalen bij een verkeerde lichaamshouding en, om erger te voorkomen of te herstellen, geeft ze een volledig overzicht van correcte attitudes.

Aangepast aan het probleem

In de cursus past Anna Rubau de oefeningen aan volgens de pathologie of kwalen van de cliënt. Een systeem dat voor iedereen individueel uitgewerkt is en met de belangrijke mogelijkheid, dat iedereen overdag, ook tijdens het werk, kan oefenen. Zo let iedereen bewuster op zijn houding en het herstel gaat sneller.

Compleet en stap per stap

Zoals gezegd: het is een compleet plan met de juiste posities en houdingen terwijl je werkt.

Het systeem werkt stap voor stap:

  1. Elimineer eerst de spanning en de pijn
  2. Corrigeer vervolgens je houding
  3. Versterk of stretch dat deel van je lichaam dat het meest bij je werk is betrokken

Anna Rubau biedt je ook een handleiding aan van het True-Pilates systeem om te blijven oefenen voor een blijvend goed gevoel.

The Academy of the Authentic Pilates Method