Speciale Pilates oefeningen voor Luc

Luc en Pilates

Luc…, na noodlot en drama, de comeback en de hoopvolle wending door zijn doorzetting, zijn karakter en zijn geloof in de toekomst.

Luc was een geweldige sportman. Lopen en zwemmen… Hij hield er vooral van lange afstanden te zwemmen, liefst nog afstanden van meer dan 30 km…. Hij was ook een beminnelijk, graag geziene man die bij True-Pilates Antwerpen kwam om zijn conditie nog te verbeteren…

Dan het drama… als een donderslag… Kanker in de hele wervelkolom. De reden zal wel nooit iemand weten.

Luc moet stoppen met zijn sport en zijn Pilates trainingen

Luc moet stoppen met zijn sport en zijn Pilates trainingen. Hij start met chemotherapie. De beschadigde wervels van zijn ingezakte wervelkolom worden vastgezet met “cement”.

Luc vecht terug. Hij wil zijn conditie terug. De kanker is overwonnen, maar hij kan zijn rug niet plooien. Hij beslist om terug naar de True-Pilates Studio te gaan. Het is een heel emotioneel moment en tegelijkertijd een uitdaging om hem met alle middelen te helpen.

Luc en zijn revalidatie met Pilates.

Luc maakt momenteel grote vorderingen door zijn discipline en regelmaat. Alleen zo geeft Pilates de gewenste resultaten. De True-Pilates oefeningen zijn fantastisch om een patiënt te rehabiliteren of om hem te versterken na een revalidatiefase.

De impact is verrassend, het resultaat is snel merkbaar als oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd. Grote voorzichtigheid is een noodzaak. Er worden nooit risico’s genomen.

True-Pilates trainers…

Alleen hooggekwalificeerde trainers kunnen met hun Pilates kennis de medische diagnose van de artsen begrijpen, de juiste oefeningen kiezen en deze oefeningen aanpassen voor het gestelde probleem.

True-Pilates heeft hiervoor een “System” opgesteld

True-Pilates heeft hiervoor een “System” opgesteld: Het “System” is een heel belangrijk pakket van oefeningen met een corrigerende functie. Ze worden steeds op het einde van de sessie uitgevoerd. De tijd kan variëren van klant tot klant en van de noodzaak. Met deze specifieke klantgerichte oefeningen uit het System vergroot de klant het positieve resultaat van de hele sessie. Stap voor stap en veilig…

Luc en True-Pilates

Luc terugzien bij een volgende sessie is steeds een emotionele gebeurtenis. Onze vreugde was o zo groot deze week in de True-Pilates Studio toen hij met een grote glimlach zei: “Ik heb dit weekend 4 km gezwommen…!!!”