Barcelona – Februari 2009 : Continuing Professional Education by Romana’s Pilates®

Omdat we toch met mensen bezig zijn… “Bijtunen en updaten!”

Een “must en een missie” binnen het True-Pilates gebeuren. Meerdere keren per jaar en meerdere jaren opnieuw. Omdat we inderdaad met mensen bezig zijn.

true-pilates-cpe-certificaat-van-anna-rubau

Deze keer was de Romana’s Pilates ® conventie voor twee dolle en volle dagen in Barcelona neergestreken … in “El Arte del Control”, dé top van True-Pilates in Zuid-Europa… met gastvrouw Esperanza Aparicio en gastheer Javier Pérez. En Europa was aanwezig.  Een plezierig weerzien van collega’s, samen werken, trainen en toetsen:  met Javier Velazquez en Mariska van “Pilates Rotterdam”, Elio Dalla Giovanna en Sonja Gerber van “Vero Pilates” uit Zurich, een opvallende missie van Sabina Formichella’s “True Pilates Roma” en uiteraard een uitbundig  circuit uit  Spanje…Ik kan ze allen niet noemen……? “Perdóname…”  Natuurlijk mijn True-Pilates vriendin Sari Mejía Santo uit New York die speciaal was overgekomen om de conventie te leiden.

Waar lagen de accenten?

Voor de goede en de betere Pilates-verstaanders:

  • De behandeling van blessures :
    Er werd intens getraind op zeer minutieuze toe- en aanpassingen van oefeningen die helpen voor de behandeling van blessures. Alle mensen zijn anders, problemen en blessures dus ook. Detailistisch werken. Alle Gratz-toestellen passeerden de revue….
  • Speciaal voor mannen!
    Oefeningen op de Reformer … De opbouw van de torso…!
  • Speciale armoefeningen:
    Oefeningen op de Cadillac! Met een accent op “arms series”…  Soms gecompliceerd maar wel doeltreffend en doordacht.  Ideaal voor atleten en topsporters, maar toepasbaar  voor iedereen.

Boodschap van algemeen nut en welzijn…:

True-Pilates, de énige authentieke Pilates methode
en instructors
met het Romana’s Pilates® CPE-Certificaat.