Pilates voor Mannen
I don’t like Pilates without Caffeine…

Pilates voor mannen - Anna Rubau van True-Pilates

Oorspronkelijk creëerde Joseph Pilates Pilates voor mannen.

“Joe” wilde resultaten.

Zelf was hij onuitputtelijk energiek… en streng, tot zelfs, jawel, onwezenlijk hard tijdens zijn trainingen.
Resultaten halen sluit perfect aan bij mijn visie, karakter en temperament. Ik denk dat ik deze passie ook ongewild overbreng in mijn manier van trainen. Ik stuur aan op regelmaat en discipline. Anders is het verloren tijd, verloren energie en verloren geld.
“The movements in Pilates bring forth the necessity for the body to stretch itself in order to make it strong as well as balanced through systematic practice coupled with breathing pattern that is well defined.” Joseph Pilates.
De pure methode geeft mij wat ik nodig heb: de authentieke basis en de eindeloze ontdekkingstocht naar de diepgang van zijn geniale leer. Deze methode kent geen grenzen om een lichaam te verbeteren. Het is telkens een uitdaging om de mogelijkheden te zoeken, de middelen te vinden en ze toe te passen. Het is dus veel meer dan zomaar wat matoefeningen doen en zomaar wat trainen op de Reformer.
Er is veel meer dan dat.

In tegenstelling tot andere trainingssystemen werkt Pilates voor mannen niet met grote series.

Resultaten haal je door kleine series, een absolute concentratie en een correcte uitvoering. En je ademhaling is belangrijk.
Pilate voor mannen met natuurlijk de “Wall-Unit”.

Pilates voor mannen

Pilates voor mannen kan gemakkelijk als krachttraining aangepast worden door ondermeer meer spanning te creëren op de veren van de “Wall Unit” – het typische mannentoestel – waardoor ook spiermassa wordt aangemaakt.
De meeste mannen die vaak sporten zijn sterk maar hun spieren zijn kort en compact. Hierdoor hebben ze bij voorbeeld een groot probleem om een “stretch en reach” test te doen: Dat doe je door mooi rechtop te zitten en tegelijk je benen recht vooruit te strekken. Dat voelt niet zo lekker. De oorzaak is dat de bil- en kuitspier erg kort is en al helemaal niet soepel.

Wil je aan dat stugge gevoel iets gaan doen, dan is het Pilates het antwoord. Onze methode modelleert het lichaam van binnenuit en maakt korte spierdelen slank, sterk en soepel. Speciaal op de onderliggende spierdelen worden gewerkt, spierdelen die je wellicht niet kent en nooit gebruikt. Hierdoor worden veel dagdagelijkse activiteiten een pak gemakkelijker, worden je spieren en pezen er beter van en je prestaties vergroten opmerkelijk.

Iedere man kan Pilates beoefenen om body en explosieve kracht te winnen. Het is een boost voor zijn energie en uithoudingsvermogen…

Zelfs topsporters op hun topniveau vergroten hun mogelijkheden met “stimulerende” percenten.

En nog iets…

Voor mannen boven de 50 jaar is prostaatkanker één van de meest voorkomende ziektes. Het is bewezen dat de grootste oorzaak te zoeken is in de “atrophy deteriotation” van de bekkenbodemspier. Door Pilates te beoefenen worden deze spieren effectief versterkt met als gevolg een kleiner risico op prostaatkanker. Om dezelfde reden blijkt Pilates de sexuele functies – lees bedprestaties – bij mannen te verbeteren. En dat is dan toch maar mooi meegenomen…

1 reactie

  1. Luc Van Herzeele op 20/12/2018 om 16:26

    Graag wat meer info, waar en de kostprijs…